Stödmur eller L-stöd?

Vi får ofta frågan huruvida mursten eller L-stöd är rätt val när det kommer till att jämna ut trädgårdens nivåskillnader. Som förespråkare av stödmurar med mursten tänkte vi samla våra vanligaste tankar på ett ställe. Lycka till!

 

UTSEENDE
Med korta och breda block, ändavslut, pelare och toppstenar i olika utföranden får stödmuren ett levande och varierat intryck. En egenskap så god som någon för en produkt som ska hålla i minst 50 år.

 

YTSTRUKTUR
Med mursten har du mycket fler möjligheter att ge stödmuren det uttryck du vill. Huggen eller knäckt yta. Naturfärg eller grafitgrå? Välj det som känns naturligt och samtidigt matchar såväl hus som trädgård.

 

ENORM FLEXIBILITET
Till skillnad från ett prefabricerat L-stöd finns inga begränsningar i hur högt du vill bygga eller om muren ska byggas med svängar. Med mursten kan din stödmur följa trädgårdens profil på centimetern.

 

SÖMLÖS ÖVERGÅNG MELLAN STÖDMUR OCH FRISTÅENDE MUR
Alla våra stödmurarar finns även som fristående varianter. Du kan därför skapa en sömlös övergång mellan stödmur och fristående mur – både funktionell och estetisk perfektion.

 

Här kan du läsa mer om Hedas kompletta sortiment av stödmurar>>

 

compac_banjo1

 

Compac stödmur från Heda. Byggt med terrasseringar och kompletterad med trappa.